کاوش موضوع بره موم
صفحه اصلی
بره موم
بَرّه موم چیزیست در خانهٔ زنبور عسل که آمیختهای از موم با کمی انگبین است. قدمت استفاده از برّه موم دستکم به ۳۰۰ سال پیش از میلاد برمیگردد ، هنگامی که از خواص رزینی و چسب مانند آن بهره برده میشد. یونانیان برّه موم را برای آبسه به کار بردهاند. بقراط برّه موم را برای بهبود زخم سفارش میکرد در حالی که دموکریتوس پیشنهاد میکرد که طول عمر و سلامتی را میتوان با مصرف فرآوردههای زنبور عسل، از جمله برّه موم، به دست آورد. آشوریها از آن برای التیام زخمها و تومورها استفاده میکردند در حالی که مصریان برّه موم را در ترکیبات مومیایی کردن قرار می دادند .
بَرّهموم مادهای رزینی شبیه موم و از تولیدات زنبور عسل است. حالت آن خمیری شکل و چسبناک با بوی مطبوع است که رنگ آن از سبز تا قهوهای تیره متغیر است. رنگ و عطر برّه موم در مناطق مختلف متفاوت بوده و خصوصیات آن بستگی به نوع گیاهان موجود در هر منطقه دارد. برّه موم، در هوای سرد، ترد و شکننده و در هوای گرم، نرم و چسبناک میشود.
برّه موم به واسطهٔ خواص میکروب کشی آن در کشورهای مختلف نیز کاربرد وسیعی در بهداشت و درمان برخی از بیماریها داشته و امروزه به اشکال مختلف از جمله صابون، کپسول، پماد و خمیردندان در بسیاری از کشورها به کار میرود.
در انگلیسی به برّه موم چسب زنبور هم میگویند.... بیشتر در ویکی پدیا